HYPOTHEEK OVERSLUITEN


Hypotheek oversluiten met een BKR-registratie

Als u een negatieve BKR-registratie heeft is het een stuk moeilijker om een hypotheek af te sluiten. Tegenwoordig zijn er zeker wel degelijk mogelijkheden voor een hypotheek met BKR-registratie. Er zijn gespecialiseerde aanbieders op de markt die u graag helpen bij het afsluiten van een hypotheek ondanks u BKR-registratie. Het is vaak wel zo dat er aan de BKR hypotheek extra voorwaarden verbonden zijn waar u rekening mee moet houden. Ook bij oversluiten geldt dat u gewoon een nieuwe hypotheek afsluit. Dus gelden de gangbare regels voor het afsluiten van een hypotheek met BKR.

Offerte voor een hypotheek met BKR

Ondanks uw BKR-codering kunt toch gewoon het beste eerst een hypotheek-offerte aanvragen. De hypotheek-adviseur zal zich dan een goed inzicht in uw financiƫle situatie kunnen verschaffen en kan dan de overweging maken of een BKR-hypotheek mogelijk is. Wanneer de algemene hypotheekadviseur u niet verder kunt helpen, zal u terecht kunnen bij partijen die gespecialiseerd zijn in het afsluiten van hypotheken ondanks een BKR registratie.

BKR-codering en toch een hypotheek oversluiten?

Of u toch een hypotheek kunt krijgen ondanks uw BKR registratie, hangt heel erg af van de situatie waar u zich in bevindt. Het kan bv. zijn dat u nog een BKR-codering heeft terwijl u al wel schoon schip heeft gemaakt in uw financiƫle situatie. Als dat zo is zijn er veel partijen die u graag willen helpen bij het afsluiten van een hypotheek met BKR.

Het kan ook zijn dat u slechts een zeer lichte BKR-codering heeft, bijvoorbeeld door het niet tijdig betalen van uw telefoonrekening. Ook in dit geval is het afsluiten van een goedkope hypotheek met BKR vaak lastig. Natuurlijk kan het ook zijn dat u nog echt een BKR-achterstandscodering heeft, dan wordt het een stuk moeilijker. Er zijn echter wel een aantal partijen die u kunnen ondersteunen bij het verlichten van deze codering. Dan kunt u vervolgens alsnog aanspraak maken op een hypotheek met BKR registratie.

Gewone hypotheek tegenover een BKR hypotheek

Wanneer u een hypotheek met BKR-registratie wilt afsluiten moet u er rekening mee houden dat u vaak aan aanvullende voorwaarden moet voldoen. Dit is het geval omdat het risico bij de hypotheekverstrekker groter is dan normaal. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat in het begin de hypotheekrente hoger zal zijn dan normaal. Ook kan het zo zijn dan niet alle beschikbare hypotheekvormen voor u mogelijk zijn. Een hypotheek met BKR is dus ook niet in alle gevallen een goedkope hypotheek.


Lees ook: Wat is oversluiten

Lees ook: Waarom oversluiten

Lees ook: Rekenvoorbeeld oversluiten

Lees ook: Bericht bij oversluiten